Okolnosti ove tragedije nisu jasne

U KBC-u Split istražuju smrt bebe. Preminula je samo dva dana nakon rođenja kod kuće

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

U KBC-u Split je pokrenuta istraga smrti bebe koja je preminula 1. prosinca oko sedam sati ujutro. Djevojčicu je majka porodila u svojoj kući na širem području Imotskog 29. studenog, i to uz pomoć jedne žene iz mjesta. Beba je rođena živa, ali ubrzo su krenuli problemi s disanjem, pa je 1. prosinca rano ujutro pozvana Hitna pomoć. Pri dolasku u mjesto, liječnici su djetetu pružali reanimaciju, piše Slobodna Dalmacija.

Beba je oko sedam sati ujutro stilga u KBC Split, gdje su joj jedino mogli konstatirati smrt. O tome zašto je dijete rođeno kod kuće, odnosno, je li bila riječ o nužnoj potrebi ili je to odluka njezinih roditelja koji imaju još djece, još nije poznato.

Policija: ‘Smrt nastupila prirodnim putem’

Slobodna je upitala i nadležnu PU splitsko-dalmatinsku, u čijoj je nadležnosti ovaj slučaj. Iz policije kažu kako je Postaja granične policije Imotski 1. prosinca zaprimila dojavu kako je tijekom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom te da je nakon pružene liječničke pomoći novorođenče preminulo.

“Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju provodimo kriminalističko istraživanje”, navode iz PU splitsko-dalmatinske.

Source link: www.telegram.hr