OGLAS

Godišnjica ubistva sarajevskih policajaca: Optužnice nema, podignut spomenik Vijesti Autor:N1 BiH26. okt 202210:55

Godišnjica ubistva sarajevskih policajaca: Optužnice nema, podignut spomenik

Izvor: N1

Četiri godine je prošlo otkad su dvojica sarajevskih policajaca Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni tokom obavljanja redovnih radnih zadataka.

Naime, Šehović i Vujinović su 26. oktobra 2018. godine u patroli zatekli nekoliko osoba koje su pokušale ukrasti automobil marke Golf u ulici Geteova 1 u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje su i ubijeni. Ova dvojica policajaca su nastojali spriječiti razbojnike u njihovoj nakani, međutim, brutalno su likvidirani hicima iz automatske puške.

Šehović je na mjestu bio mrtav dok je Vujinović davao znakove života do dolaska ekipe Hitne pomoći Kantona Sarajevo, međutim, i on je nedugo zatim podlegao uslijed dobijenih povreda. Za to vrijeme, razbojnici su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Nakon toga za osumnjičenima se dugo trajalo, a krajem jula ove godine je Savo Marinović izručen Bosni i Hercegovini i trenutno se nalazi u KPZ-u u Sarajevu. On je bio u Njemačkoj u zatvoru zbog drugih krivičnih djela, a njemu je Kantonalni sud u Sarajevu odredio pritvor i za njim raspisao međunarodnu potjernicu.

Godišnjica ubistva sarajevskih policajaca: Optužnice nema, podignut spomenik

N1

Trag je do Marinovića odveo nakon što se policiji predao Aleksandar Macan koji je također osumnjičeni u ovom procesu. On je svjedočio da je bio na mjestu ubistva navodeći da je Marinković pucao. Odbrana Marinkovića je odbacila te tvrdnje rekavši da je on spreman na saradnju.

Uprkos privođenju, nakon četiri godine, nije podignuta optužnica za ubistvo sarajevskih policajaca, ali zato jeste spomenik u čast na njihovu predanu službu.

Source link: ba.n1info.com