Na naplatu došla tridesetogodišnja vladavina državom po određenim šablonima, čiji će ceh DPS plaćati i kroz naredne izborne cikluse — kaže profesorica sa UDG-a Nikoleta Đukanović. Ističe da je pokret “Evropa sad” jedan od najvećih pobjednika izbora, navodeći da je pitanje koliko su njihova predizborna obećanja realna

Razlozi teškog poraza DPS-a na lokalnim izborima: Nema reforme, nema ni glasača

Lider DPS-a Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović

Mnogo je razloga zbog kojih je Demokratska partija socijalista (DPS) najveći gubitnik nedjeljnih lokalnih izbora, a jedan od njih je što je toj stranci došla na naplatu tridesetogodišnja vladavina državom po određenim šablonima, čiji će ceh plaćati i kroz naredne izborne cikluse.

To je za “Vijesti” ocijenila profesorica na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) Nikoleta Đukanović, analizirajući epilog izbora na kojima je partija Mila Đukanovića poražena u 11 od 14 gradova, uključujući i Podgoricu, u kojoj je bila na vlasti posljednje 24 godine.

DPS je “pao” u opštinama u kojima je do nedjelje dominirao — Pljevljima, Kolašinu, Žabljaku i Danilovgradu, a ostao na vlasti u Bijelom Polju i Plavu. Ta stranka ima najveće šanse da s tradicionalnim partnerima nastavi da vlada u Baru, dok je neizvjesno da li će to učiniti i u Šavniku, gdje će naredne sedmice glasanje biti ponovljeno na pet birališta.

Source link: www.vijesti.me