Oporba u Saboru napada premijera zbog optužbi da njima upravljaju ‘vanjski akteri’

Napeto u Saboru. Mostovac Raspudić raspalio po Plenkoviću: 'Istragu o ruskom utjecaju će provesti HDZ-ov James Bond?'

Zastupnik Nino Raspudić (Most) u srijedu je prozvao premijera Andreja Plenkovića da „besramno koristi tragediju ukrajinskog naroda za bacanje medijskih dimnih bombi kako bi zaklonio kriminal vladajućih“, referirajući se na njegovu izjavu o oporbi.

„O tome primaju li politički akteri novac iz centara moći bilo s istoka ili zapada za protudržavno djelovanje trebaju se baviti službe, a ne vladajuća stranka. No možda on sam djeluje na daljinski upravljač pa onda misli da svi rade tako“, izjavio je u saborskom govoru na slobodnu temu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ruski daljinski upravljač

Raspudić se referirao na premijerovu izjavu da je oporba istragu o Ini iskoristila za igrokaz s ispitivanjem bivšeg šefa Janafa, te da je to “orkestrirana operacija i akcija točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera, samo moramo još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska”, kao i da će se “to ispitati”.

„Hoće li tu istragu provesti neki HDZ-ov James Bond, primjerice kolega Habijan, koji je jučer precizirao kako sumnjiči oporbu da je na ruskom daljinskom upravljaču, ili će za istragu i progon oporbe koristiti državni represivni aparat“, zapitao se Mostov zastupnik.

„U očajnom batrganju korumpirane oligarhije čija se piramida raspada, na sve strane se bacaju spinovi, dimne bombe, odvlače pozornosti. Obećavaju se fiktivne mrkve na dugom štapu, ali i prijeti konkretnim batinama“, rekao je Raspudić. Kao „primjer mrkve“ naveo je obećanje vladajućih da će, „bez uvjerljivog plana“, sagraditi Maksimirski stadion.

Lavrovljeva pjesnička duša

Poručio je i kako bi u potrazi za stranim igračima možda trebalo krenuti od vladajuće koalicije.

„Najdraži koalicijski partner, Pupovac 2019. u Beogradu u delegaciji Srbije dočekuje Putina. O ministru vanjskih poslova, koji malo prije napada na Ukrajinu otkriva i ističe Lavrovljevu toplu pjesničku dušu, da i ne govorimo, kao ni o pozivu Putinu da posjeti Hrvatsku dok je agresija već visjela u zraku. A kako zaboraviti srdačna druženja bivše predsjednice s Putinom na svjetskom prvenstvu u Rusiji, četiri godine nakon aneksije Krima“, nabrojao je.

„A da se ispita što su ruski trgovci vojnom opremom radili prošlog mjeseca u Zrakoplovno-tehničkom centru u Velikoj Gorici, tvrtki u državnom vlasništvu“, predložio je zastupnik, te zaključio kako “prema jednostavnoj Plenkovićevoj implikaciji, ako A onda B, tj. ako netko šteti HDZ-ovoj vladi onda je on ruski igrač”.

Source link: www.telegram.hr