Otac napadnutog dječaka kaže da mu se javljaju drugi roditelji čiju djecu je napala ista grupa

Huligani pretukli dječaka pred školom u Dugom Selu: 'Ležao je u lokvi krvi dok su ga mlatili'

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija

Dječaka starog 15 godina jučer je pretukla grupa huligana pred školom u Dugom Selu. Otac napadnutog dječaka tvrdi da njegov sin nije prva žrtva te agresivne skupine, i da mu se javilo mnogo roditelja čija su djeca nastradala. Za 24 sata opisao je kako je izgledao napad na njegovog sina.

Kaže da je dječak pretučen na samom ulazu u školu, gdje je sjedio s prijateljicom. Prišla im je maskirana skupina koja je prvo pitala nju je li krštena, zatim njega navija li za Dinamo. Napadači su nosili bandane, a njegov sin tvrdi da ih nije mogao prepoznati. Odgovorio im je da ne prati nogomet, nakon čega su od njega zatražili cigaretu, zaprijetivši da će dobiti batine ako im ju ne da. Odgovorio im je da ne puši, na što su ga napali.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Srušili su ga na pod i nastavili cipelariti. Tukli su ga nemilice. Ja sam ga učio, ako se bilo što dogodi, odmah nazovi i mene i policiju i stavi na zvučnik, ali nije stigao, jer mu je jedan od huligana htio otrgnuti mobitel iz ruke. Prvo je dobio šaku u glavu, odletjele su mu naočale. Ležao je tamo u lokvi krvi dok su ga mlatili”, kazao je uznemireni otac.

I ranije su bili nasilni

Petnaestogodišnjak je odvezen na hitnu pomoć u KBC Rebro. Pukla mu je arkada i nagnječena vilica i doživio je šok, kazao je otac. “Očito jedna ekipa ide po gradu i maltretira djecu. Ja otprilike i znam koji su to i znam da su i ranije bili nasilni, zapravo oduvijek su nasilni. Neću više šutjeti, to je moje dijete, sinoć je moglo biti mrtvo”, dodao je.

Zabrinuti otac, bivši policijski službenik, nije zadovoljan postupkom policije nakon što je prijavljen napad na njegovog sina. Tvrdi da na mjestu događaja nije bilo očevida, te da su policajci prijateljicu njegovog sina ispitali bez prisutnosti bez roditelja, iako je maloljetna. “Krv od mog sina je do jutros stajala ispred škole. Ja ne mislim odustati, borit ću se za svoje dijete”, zaključio je u razgovoru za 24 sata.

Source link: www.telegram.hr