Prosvjednici su stizali autobusima, ispunili su Trg Krajine

Video. Veliki prosvjed u Banjoj Luci: 'Dodik je pokrao izbore'

FOTO: Dnevni avaz/Twitter

Na banjalučkom Trgu Krajine trenutno se održava veliki prosvjed koji su organizirale tamošnje opozicijske stranke. Razlog prosvjeda su izborni rezultati, odnosno odabir Milorada Dodika kao predsjednika Republike Srpske.

Okupljeni tvrde da je riječ o izbornoj krađi i žele poništavanje rezultata. Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića ranije su pozvali sve građane koji se osjećaju pokradenim i prevarenim na izborima da sudjeluju u mirnoj šetnji kojom će pokazati svoje nezadovoljstvo, a prema fotografijama i snimkama s terena, došlo ih mnogo.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Trivić je već bila proglasila pobjedu

Lokalni mediji prenose da su prosvjednici u Banja Luku stizali autobusima. Spominju se brojke od nekoliko stotina do nekoliko tisuća prosvjednika. Na Trg Krajine stigla je i Jelena Trivić, Dodikova protukandidatkinja, koja je popraćena pljeskom.

 

Jelena Trivić, podsjetimo, već je proglasila pobjedu, da bi se na kraju ispostavilo da je više glasova dobio Dodik. Oporba ga je optužila za krađu i zatražila ponavljanje izbora. “U noći je ukradena demokracija”, kazao je u ponedjeljak Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr