"Ne da je trebalo potpisati TU, nego ga je ranije trebalo potpisati. Kamo sreće da TU nikad nije čekao ovu Vladu", istakao je Abazović

Abazović: Sjednica se ne može pretvarati u nacionalistički skup; Krivokapić: Vi ste vođa nacionalizma

Sa današnje sjednice Vlade, Foto: Saša Matić/Gov.me

Premijer i lider Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović, kazao je danas na sjednici Vlade da evropske integracije Crne Gore nisu blokirane zbog potpisivanja Temeljnog ugovora (TU) sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), već zbog, kako je naveo, hira pojednih političkih subjekata kojima je nestalo materijala nakon potpisivanja TU.

«A koji ne mogu da budu dio drugih tema, jer su daleko otišli u onome što su nepočinstva ekonomskog karaktera i onome što je povezano s kriminalom», saopštio je.

On je, tokom polemike s ministrom vanjskih poslova i počasnim predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) Rankom Krivokapićem, rekao da građani Crne Gore i stranci više ne žive u devedesetim godinama prošlog vijeka.

«Ljudi su ukapirali šta je igra. Da se priča kako je SPC eksponent ekstremizma… Ima neodgovornih pojedinaca svugdje, ima ih možda i u mojoj partiji, ali nemojte da to baca sjenku na sve ljude koji su podržavaoci jedne vjerske zajednice. Da neko sad dođe da kaže ljudima koji su muslimani da su teroristi jer idu u džamiju, nemojte to… Tu politiku možete da zastupate, ali ne u ime Vlade… Moja percepcija građanstva nije kao vaša. Prema svim građanima imam potpuno identičan odnos. I dalje smatram — ne da je trebalo potpisati TU, nego ga je ranije trebalo potpisati. Kamo sreće da TU nikad nije čekao ovu Vladu. Kao i evropske integracije. Kako sreće da su ta pitanja završena prije 10-15 godina», naglasio je Abazović.

Source link: www.vijesti.me