Narodna stranka podržala proglas za odbranu Kosova

EPA/PETER FOLEY

Narodna stranka Vuka Jeremića saopštila je danas da podržava proglas istaknutih intelektualaca za okupljanje u odbrani Kosova i Metohije.

„Narodna stranka podržava ovu inicijativu istaknutih srpskih intelektualaca, kao i sve druge aktivnosti koje doprinose postizanju nacionalnog jedinstva, učvršćivanju politike nepriznavanja secesije naše južne pokrajine i zaštiti državnog i nacionalnog interesa na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

U saopštenju se ističe da se ubrzavaju diplomatske aktivnosti sa ciljem da Srbija pristane na članstvo takozvanog Kosova u Ujedinjenim nacijama i da Narodna smatra da nije više dovoljno reći „nikada nećemo priznati Kosovo“, već je neophodno da država Srbija učini sve što je u njenoj moći da spreči članstvo Kosova u UN.

Ta stranka još jednom je pozvala predsednika Republike da uputi pisma predsednicima Rusije i Kine u kojima će ih obavestiti da Srbija nikada neće priznati takozvano Kosovo i od njih tražiti da iskoriste svoje pravo veta u Savetu bezbednosti ako pitanje članstva Prištine u UN dođe na razmatranje ovog tela.

Narodna stranka će nastaviti da se beskompromisno zalaže za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao i za uspostavljanje demokratije u našoj zemlji, navela je Narodna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs