Svjedoci tvrde da je župan, kao i ostali sudionici sukoba, bio pijan

HDZ-ov župan napadnut u varaždinskom kafić. Priča se da je dobio čašom u glavu

FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

HDZ-ovog varaždinskog župana Anđelka Stričaka sinoć je nepoznata osoba fizički napala u ugostiteljskom objektu, izvijestili su iz Varaždinske županije. “Župan Stričak je zadobio lakše ozljede i zatražio je liječničku pomoć te se osjeća dobro”, konstatirali su dodavši da policija istražuje okolnosti.

Do napada je došlo u jednom kafiću u samom središtu Varaždina, a, kako su Telegramu javili čitatelji, Stričak je navodno dobio čašom u glavu tijekom naguravanja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Index također javlja da je Stričak dobio čašom u glavu od mlađe osobe te da mu je rasječena glava, pa ga je odvezla hitna.

Župan navodno bio pijan

Sve se navodno događalo nakon svečanog otvorenja Varaždinskih baroknih večeri.

Iz policije su za N1 potvrdili da je došlo do incidenta u kafiću te da je u tijeku kriminalistička istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti. “Zaprimili smo dojavu da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u središtu grada. U događaju su sudjelovale dvojica muškaraca od 49 i 24 godine”, rekao je glasnogovornik varaždinske policije Matko Murić dodavši da je jedna osoba ozlijeđena bez iznošenja detalja.

Stričak napadnut i 2018.

Kako javlja portal Regionalni tjednik ovo nije prvi put da je Stričak javno napadnut. Krajem srpnja 2018. godine trojica mladića, od kojih je jedan tada bio maloljetan, napali su Stričaka dok je trčao, a protiv njih je 2019. podignuta optužnica.

Navodno su mladići od 19, 26 i 17 godina tada prvo tražili novac od Stričaka, a kad je rekao da ga nema pretukli su ga. Zadobio je više ozljeda, a mladići su navodno i prijetili Stričaku da znaju da gdje živi te da će ga, ako zove policiju, “zaklati”.

Source link: www.telegram.hr