Orban je navodno izjavio da će pokušati spriječiti produživanje sankcija Rusiji

Savjetnik Zelenskog poludio na Orbana: 'On sanja ruski svijet, a Mađarska je trojanski konj u EU'

FOTO: AFP / ARHIVSKA FOTOGRAFIJA

Mihailo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, reagirao je na obećanje mađarskog premijera Viktora Orbana da će se boriti za ukidanje sankcija Rusiji. Ukrajinac je objavio kako smatra da je Mađarska “trojanski konj” koji teži raspadu Europske unije, dok živi na račun europskih poreznih obveznika.

Kontroverznu tvrdnju Podoljak je iznio na Twitteru. “Orban kaže da će se boriti za ukidanje sankcija Rusiji. Nazovimo stvari pravim imenom. Mađarska – trojanski konj koji traži raspad EU na račun europskih poreznih obveznika”, napisao je.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Opasne Orbanove izjave

Podoljak je dodao da Orban mrzi Ukrajinu i sanja o “ruskom svijetu” u Europi. “Treba li EU financirati ove subverzije?” zapitao se.

U govoru na zatvorenom sastanku s članovima mađarske vlade i predstavnicima lokalnih vlasti u selu Kotcse 10. rujna, Orban je rekao da bi rat u Ukrajini mogao potrajati do 2030., a do tada bi, po njegovom mišljenju, Europska unija će se navodno raspasti. Također je rekao da će pokušati spriječiti EU da produži sankcije Rusiji za dodatnih šest mjeseci, javili su mađarski mediji, a prenio Reuters.

Pretplatite se na Telegram i podržite beskompromisno novinarstvo koje politički moćnici pokušavaju ušutkati. Već od 39 kuna mjesečno za sve naše autore, istrage, vijesti i analize.

Source link: www.telegram.hr