Mandić prihvatio zahtjev GP URA o paritetnoj podjeli vlade, sa “zlatnim glasom”, ali iz Abazovićeve partije nisu željeli da kažu da li su spremni za dogovor o vlasti. Za danas zakazan novi sastanak

Love vladu u zaustavnom vremenu: Đukanović u Londonu, "rogovi u vreći"

Većina bez dogovora, Foto: Luka Zekovic

Tridesetoavgustovska većina pokušaće još danas, uoči isteka roka do kog bi predsjednik države Milo Đukanović trebalo da predloži mandatara, da se dogovori o konstituisanju nove vlasti i uvjeri ga da ima podršku da je izabere.

Do toga će pokušati da dođu na novom sastanku, zakazanom za 10 časova u Skupštini, ali je pitanje mogu li naći kompromis nakon sedam neuspješnih rundi pregovora, tokom kojih se nisu približili rješenju političke krize.

Šef države u petak je završio konsultacije o mandataru sa predstavnicima partija, i najizglednije je da će danas, kako su “Vijesti” pisale, tražiti skraćenje mandata parlamentu ako niko ne prikupi 41 glas za formiranje vlade. To bi državu približilo prijevremenim izborima.

Đukanović je trenutno u Londonu gdje će danas prisustvovati sahrani britanske kraljice Elizabete Druge koja je preminula 8. septembra.

Source link: www.vijesti.me