Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a: ‘Očito je da je prosvjed propao. Organizatori nisu uspjeli iskoristiti enormni val mržnje nakon afere u Ini‘

Nera Šimić/Cropix

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a da je cijelo vodstvo stranke podržalo je 21 milijardu kuna vrijedan paket pomoći za građane i gospodarstvo za koji se slažu da je snažan i pravedan te da se njime ostvaruju svi ključni ciljevi koji su istaknuti prošloga tjedna na sjednici Vlade Republike Hrvatske.

— Još ću jednom podsjetiti javnost. Mi smo se uoči donošenja mjera razgovarali sa svim socijalnim partnerima. On je sveobuhvatan i snažan. Ovo je vrijeme odgovornosti svih i iskoraka svih prema općem društvenom dobru. Važno je da se ta inicijativa i mjera tako razumije. Vodit ćemo računa da energenata i hrane bude dovoljno. Kroz jesen i zimu ćemo proći puno bolje s ovim mjerama nego bez njih — rekao je Plenković, prenosi Jutarnji.hr.

— Osvrnuli smo se na prosvjed u subotu. Očito je da je prosvjed propao. Organizatori nisu uspjeli iskoristiti enormni val mržnje nakon afere u INA-i, afere pojedinaca. Taj tsunami mržnje koji je dolazio s lijeve i desne strane nije se uspio spojiti. Prosvjed je ispao kolaž svega i svačega. Most i DP su pokazali o kakvim se opcijama radi. Na taj prosvjed dolaze pripadnici paramilitarnih skupina koji su spremni koristiti molotovljeve koktele. Zahvalili smo svim strankama koje su osudile zbivanja na prosvjedu. Važno je da shvatimo da u našem društvu postoje ljudi koji su spremni pomoću sile rušiti demokratsku vlast. Neka mlada osoba to ne može sama. Tu se radi o radikalizaciji i kontinuiranom zasipanju mladih, nezrelih i problematičnih informacijama. O ovom se problemu moraju očitovati i policija i sigurnosno-obavještajni segment. Mržnja mora imati neke granice. Na prosvjedu smo vidjeli tko je alternativa HDZ-u s desna. Događanja u Zagrebu pokazuju kako izgleda alternativa HDZ-u s lijeva — rekao je Plenković.

Source link: slobodnadalmacija.hr