DF-u bili prihvatljivi svi predlozi koji vode dogovoru, rekao je Mandić

Mandić: Iscrpljena sva sredstva za pregovaranje u ovom sastavu, održaćemo još jedan sastanak lidera partija

Foto: Nikola Dragaš

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, kazao je večeras da su predstavnici tog saveza na kraju novog sastanka partija bivše parlamentarne većine, konstatovali da su iscrpljene sve mogućnosti postizanja dogovora «u ovom širokom sastavu» o rješavanju političke krize.

To, kako je pojasnio, znači da će on na još jedan sastanak pozvati lidere partija koji dosad nisu učestvovali u pregovorima.

Sastancima «stare većine» nisu prisustvovali predsjednici Demokrata i Građanskog pokreta (GP) URA, Aleksa Bečića i Dritan Abazović.

«Danas smo imali dva predloga — DF je kandidovao mene za premijersku funkciju, a kolege iz GP URA Abazovića. Demokrate su se odrekle da kandiduju bilo koga, i danas su se prosto određivali u odnosu na predložene kandidate. Kandidat DF-a ima podršku struktura koje broje 28 poslanika, a kandidat GP URA devet. Poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) uslovno su podržali oba kandidata. Održali smo dodatne konsultacije i rekli da smo spremni da odustanemo od mjesta premijera, ali da dođemo do dogovora da 41 poslanik konstituiše vladu na ciljevima koje smo dogovorili», rekao je Mandić na pres-konferenciji u Skupštini nakon sastanka.

Source link: www.vijesti.me