Možete smatrati šta god hoćete o njemu, ali on odlučuje o najvećem klubu u parlamentu…

Đukanović prepreka napretku ka EU, ali je „igrač”

EU se vrpolji u mjestu: Žarko Puhovski, Foto: N1/Youtube/Screenshot

Politički analitičar i profesor u penziji Filozofskog fakulteta u Zagrebu Žarko Puhovski, ocijenio je da je izvjesnije da se raspišu novi izbori, nego da se izvorna parlamentarna većina od 30. avgusta 2020. usaglasi po svim pitanjima koja su predviđena Sporazumom koji su potpisali 2. septembra.

”Oni koji su doveli do sukoba ostaju u parlamentu, nije bilo novih izbora. Odnosi su matematički isti, ali međusobni odnosi — politički, psihološki su se pokvarili, u međuvremenu. Tako da mi se sada čini da je manja vjerovatnoća za onako kompleksnu koaliciju kakva je bila prije godinu i koliko, nego li tada kada je do nje došlo”, kazao je Puhovski za “Vijesti”.

On je ocijenio da je lider DPS-a Milo Đukanović prepreka napretku Crne Gore u pregovorima sa EU, navodeći da je “on prepreka koja ima značajan udio u parlamentu”.

Parlamentarna većina tri koalicije predvođene DF-om, Demokratama i GP URA, potpisala je 2. septembra Sporazum kojim su se obavezali da će u narednih petnaest dana formirati novu vladu i novo rukovodstvo Skupštine. Da li to nagovještava izlazak iz trenutne političke krize u Crnoj Gori?

Source link: www.vijesti.me