Predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović posljednjim javnim istupom, kroz poznati narativ o odbrani države, počeo izbornu kampanju, pokušao da homogenizuje biračko tijelo i zbije sopstvene političke redove

Odbrana države aboliranjem kriminala

”Političar zarobljen u prošlosti, ne može voditi u evropsku budućnost”: Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je posljednjim javnim istupom, kroz dobro poznati narativ o odbrani države i državnih interesa, započeo izbornu kampanju i pokušao da homogenizuje biračko tijelo i učvrsti sopstvene političke redove.

Tako su poslanici u Skupštini ocijenili oštre poruke Đukanovića koje je uputio sa Gradske televizije, kada je, između ostalog, rekao da nije imao informacije o navodnoj pripremi pobune nakon izbora 2020. i da bi u suprotnom svi bili uhapšeni, da su vlade Dritana Abazovića i Zdravka Krivokapića bile “apsolutno neposvećene nacionalnim interesima” Crne Gore, da je Abazovićeva Vlada promovisala kriminal u vrh bezbjednosnog sistema, a potpisivanjem Temeljnog ugovora počinila “najtežu izdaju od 1918. do danas”, da će ostati upamćena po brutalnim napadima na medije i slobodu govora.

”Otvorena najava radikalizacije političkih prilika, istrajavanje na prevaziđenoj retorici potvrđuje Đukanovićevu zarobljenost u politički prevaziđenim vremenima u kojima je on bio gospodar života i smrti u svojoj privatnoj državi. Neprihvatanje realnosti nije isključivo motivisano žudnjom za očuvanjem moći i privilegija. To je pobrkotina loše političke percepcije, izgubljenog osjećaja za političke trendove i straha od pravne države i slobodnih institucija”, kaže poslanik Demokratske narodne partije i bivši predsjednik Administrativnog odbora Skupštine Milun Zogović.

Odbrana države aboliranjem kriminala

Zogovićfoto: Boris Pejović

Source link: www.vijesti.me