Albahari: Ne očekujem promene u spoljnoj politici Britanije, nakon izbora Liz Tras

foto FoNet/Aleksandar Barda

„Ne očekujem značajnu promenu u spoljnoj politici Velike Britanije prema Srbiji i Zapadnom Balkanu, posebno zato što je nova premijerka Liz Tras u proteklom periodu vodila Ministarstvo spoljnih poslova i videli smo koji su njeni glavni prioriteti. To su jačanje demokratskih institucija, zaštita i odbrana vladavine prava i pružanje podrške vladama u borbi protiv ruskog uticaja”, kaže za Danas Natan Albahari, poslanik i internacionalni sekretar Pokreta slobodnih građana.

On napominje da veruje da će bliski odnosi rukovodstva Srbije sa Putinovim režimom biti jedan vid problema za novu britansku vladu, kao što to postaje problem i drugim državama Evropske unije kada je Srbija u pitanju.

Nova „čelična lejdi“: Ko je Liz Tras, nova premijerka Velike Britanije i kakva će biti njena politika prema Balkanu

“Budući odnosi Srbije i Britanije će po mom mišljenju biti uslovljeni spoljnopolitičkim odlukama srpske vlade, koje su za sada jako loše i kontraproduktivne i koje bi nas mogle koštati vrednog partnera i velikog stranog investitora”, kaže Albahari, komentarišući kakav će biti odnos novoizabrane premijerke Velike Britanije prema Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs