Tomašević je bio prvi Stankovićev gost: ‘Koji god kamen dignem, nađem u najmanju ruku nered, ako ne i kriminal‘; otkrio i kakve veze Dinamov stadion ima s Crkvom

Tomislav TomaševićŽeljko Puhovski/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević bio je prvi gost HTV-ove emisije Nedjeljom u 2 nakon ljetne stanke. Dinamov stadion bio je jedna od tema emisije.

Istaknuo je da zagrebački klub idući tjedan u sklopu Lige prvaka dočekuje Chelsea na Maksimiru i rekao da mu je iskreno neugodno kako taj stadion izgleda te da je u «takozvanu obnovu stadiona» u 20 godina ulupano 800 milijuna kuna, a da su se za taj iznos mogla izgraditi dva nova stadiona. Rekao je da treba srušiti izgrađeno i izgraditi novi stadion.

Rekao je i da zemljište na Maksimiru nije imovinsko-pravno «čisto». Naime, dio zemljišta navodno pripada Crkvi: — Sad to rješavamo s Crkvom. Postoji dobra volja i vjerujem da ćemo, nadam se, već sljedeći mjesec imati znatne pomake, rekao je Tomašević, dodajući da mu je to i osobno bitna tema jer je 90-ih dolazio na južnu tribinu kao pripadnik BBB-a.

Rekao je da je to samo jedan od pokazatelja koji je kaos u gradu koji su naslijedili: — Mi imamo stotine plakatnih mjesta koja su ilegalno u gradu. Koji god kamen dignem, nađem u najmanju ruku nered, ako ne i kriminal. I sad dodajte još na to i pandemiju, i potres, i inflaciju, i energetsku krizu, rekao je Tomašević.

Na upit je li uvjet za rješavanje problema sa stadionom demokratizacija kluba odgovorio je: «Razgovaramo o svemu, pa i o tome», prenosi HRT.

Source link: slobodnadalmacija.hr