Ostalo nejasno da li će se birati novi predsjednik Skupštine ili će Danijela Đurović ostati na toj poziciji. U dijelu “stare većine” strahuju od “megalomanskih” zahtjeva SNP-a i GP URA

U pauzi liječe dvogodišnja trvenja

Za onemogućavanje povratka DPS-a na vlast: Sa sastanka, Foto: Luka Zekovic

Partije koje su formirale vlast nakon 30. avgusta 2020. godine će, nakon dvogodišnjih razmimoilaženja, narednih 15 dana pokušati da formiraju još jednu Vladu i izaberu novo skupštinsko rukovodstvo.

Za to vrijeme pokušaće da riješe nagomilane međusobne probleme, koji su na vidjelo izašli odmah nakon parlamentarnih izbora, na kojima su tri koalicije srušile vlast Demokratske partije socijalista (DPS).

To je predviđeno političkim sporazumom koji su juče na sastanku u Skupštini potpisali predstavnici Demokratskog fronta (DF), Demokrata, Građanskog pokreta (GP), Socijalističke narodne parije (SNP), Demosa, CIVIS-a, Radničke partije, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

Međutim, ostalo je nejasno da li njime predviđeno da se bira novi šef Skupštine ili će Danijela Đurović (SNP) ostati na toj poziciji. Sastanak je održan neposredno prije sjednice Skupštine, na čijem je dnevnom redu bila smjena Đurović.

Source link: www.vijesti.me