Žrtva je svog supruga prije samo 20-ak dana prijavila zbog nametljivog ponašanja

Muškarac u Novskoj ubio suprugu pa sebe. Prije tri tjedna ga je prijavila, tužiteljstvo ga pustilo iako je već bio u zatvoru zbog ubojstva

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija

U Novskoj oko 8 sati u jednom butiku 54-godišnji muškarac usmrtio je svoju 39-godišnju suprugu nakon čega se dao u bijeg. Dok je policija tragala za njim, napadač je počinio samoubojstvo, potvrdili su Telegramu iz sisačko-moslavačke Policijske uprave.

U tijeku je očevid kojim će se utvrditi sve okolnosti, a vodi ga zamjenica županijskog državnog odvjetništva u Sisku u suradnji s policijom, rekao nam je glasnogovornik Dario Kačmarčik.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Prije 15-ak godina bio osuđen zbog ubojstva

Telegramu je naknadno također potvđeno da je muškarac i ranije bio nasilan prema supruzi. Zbog nametljivog ponašanja prema njoj posljednji je put bio prijavljen 13. kolovoza. Kratko je zadržan u pritvoru, a sisačko ga je tužiteljstvo nakon ispitivanja pustilo na slobodu uz mjeru zabrane približavanja. Danas joj je zadao više uboda od kojih je preminula.

Večernji list javlja da je nasilnik već bio u zatvoru zbog ubojstva koje je počinio prije 15-ak godina. U tučnjavi je, naime, usmrtio jednog muškarca te je bio osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Sličan slučaj kao napad u Gospiću

Evidentno je da mjere opreza koje su trebale zaštititi njegovu suprugu nisu bile dovoljne, a ovaj slučaj podsjeća na sličnu situaciju koja se nedavno dogodila u Gospiću gdje je nasilnik nožem izbo svoju suprugu i njezina prijatelja, teško ih pritom ozlijedivši.

I njemu su tužitelji izrekli mjeru opreza zabrane prilaska supruzi koju je nekoliko tjedana prije napada bio zatočio i prijetio joj ubojstvom. Svoju odluku su između ostalog opravdavali izjavom “kud bismo svi došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici”.

Source link: www.telegram.hr