Varnice između lokalne izvršne vlasti Tivta i Vladine većine. Komenović je neizglasavanje završnog računa budžeta kakvim se, kako je kazao, ne može pohvaliti nijedna druga opština u Crnoj Gori, nazvao opstrukcijom

Odbor povjerenika Opštine Tivat nije usvojio završni račun budžeta

Sjednica Odbora povjerenika u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Odbor povjerenika Opštine Tivat nije usvojio završni račun budžeta Opštine za 2021. godinu.

Za usvajanje završnog računa na jučerašnjoj sjednici tog tijela koje do vanrednih lokalnih izbora mijenja raspuštenu Skupštinu Opštine Tivat, glasali su povjerenici iz Tivta Goran Sindik i Igor Jovović, dok je pet povjerenika koji dolaze iz Podgorice, bilo uzdržano.

Prema završnom računu, Opština Tivat je lani ostvarila ukupne prihode od 20,62 miliona eura, što je 21 odsto više od plana. Rashodi su iznosili 13,03 miliona eura, što je 24 odsto manje od planiranih rashoda.

Kako je kazao sekretar za finansije Jovan Brinić, Opština Tivat je lani iz minusa od preko tri miliona eura, došla do plusa od preko sedam miliona u gradskoj kasi. Ovi rezultati i pozitivno mišljenje eksternog nezavisnog revizora koje je lokalna uprava Tivta dobila na takav završni račun, nisu bili dovoljni da njegovo usvajanje podrže predstavnici Vlade u Odboru povjerenika Enesa Hasanagić Katana i Jelena Popović iz Ministarstva javne uprave, Šućo Orahovac iz Ministarstva finansija, Aleksandra Gardašević Slavuljica uz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Jelena Krivokapić iz Generalnog sekretarijata Vlade. Završni račun su podržali Sindik i Jovović koji u Odboru povjerenika predstavljaju građane Tivta.

Source link: www.vijesti.me