OGLAS

Kajganić: Dva tužioca rade na predmetu kupovine Dodikove vile u Beogradu Vijesti Autor:Beta29. avg 202222:24

Kajganić: Dva tužioca rade na predmetu kupovine Dodikove vile u Beogradu

Izvor: F.Z/N1

Vršilac dužnosti glavnog tužioca Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić izjavio je danas da na predmetu pranja novca u vezi sa kupovinom vile sadašnjeg člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Beogradu rade dva tužioca.

Kajganić je ovo rekao u Domu naroda Parlamenta BiH, koji je danas raspravljao o radu Tužilaštva BiH za prošlu godinu, nakon što je delegat Mladen Bosić (SDS) tokom diskusije o radu pozvao Kajganića “da ne drže više u ladici predmet o pranju novca o kupovini Dodikove vile u Beogradu iz 2015. godine”.

“Zatvorite taj predmet, kažite nema dokaza, samo završite taj slučaj. To baca mrlju na pravosuđe”, kazao je Bosić.

Kajganić je pozvao Bosića da podnese pismeni zahtjev te da će na osnovu toga biti upoznat dokle se stiglo u vezi s tim predmetom i kada se očekuje završetak istrage.

“Kada je u pitanju predmet pranja novca iz 2015. godine u vezi sa kupovinom Dodikove vile u Beogradu, na njemu rade dva tužioca. Dodik je dva puta saslušan i ja u javnosti sada ne mogu iznositi detalje u vezi s tim”, kazao je glavni tužilac BiH.

On je dodao da postoje i poteškoće u radu tužilaca na tom predmetu.

Kajganić je odgovarao i na pitanja delegata koja se odnose na predmete i istrage nakon što je pravosuđe BiH dobilo kriptovane Sky i Anom aplikacije od Europola i FBI, a koje su pokazale umiješanost određenih ljudi iz policijskih i pravosudnih struktura u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Source link: ba.n1info.com