Gabrijel Eskobar: Vučić je potpuno posvećen regionalnoj stabilnosti

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je danas za Juronjuz Srbija da je, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uveren da je on potpuno posvećen regionalnoj stabilnosti, zbog čega treba iskoristiti tu dobru volju, ali i onu koja postoji na strani Prištine.

Eskobar je na marginama Strateškog foruma na Bledu izneo nadu da neće morati da se govori o podelama na Zapadnom Balkanu, ukazujući da su mnogi ljudi u regionu zabrinuti za orijentaciju Srbije, ali da on veruje da je članstvo u EU težnja Beograda.

Zaista verujem i nadam se da je težnja Srbije da bude punopravni član EU i da nećemo morati da govorimo o podelama na Zapadnom Balkanu.

Posle razgovora sa Vučićem mogu da kažem da je on potpuno posvećen regionalnoj stabilnosti i da ne želi nasilje, rekao je Eskobar.

Ursula fon der Lajen: Zapadni Balkan je deo naše evropske porodice

Treba da iskoristimo tu dobru volju i dobru volju Kosova i nadam se da će lideri u regionu čuti šta je rekla (predsednica Evropske komisij) Ursula Fon der Lajen, da Zapadni Balkan zaista želi da bude deo Evropske unije i da to žele građani ovog prostora. Vidimo optimizam na svim stranama, poručio je Eskobar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs