Kurti razgovarao sa predstavnicima NATO i EU i sa ambasadorima Japana i Švajcarske: Predstavio šest poglavlja Opšteg okvira budućeg sporazuma sa Srbijom

EPA-EFE/FILIP SINGER

Kosovski premijer Aljbin Кurti razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima misija država članica NATO i Evropske unije, kao i sa ambasadorima Japana i Švajcarske, o procesima i pitanjima u vezi sa dijalogom Kosova i Srbije i o susretu na najvišem nivou 18. avgusta u Briselu, prenosi Reporteri.

Kako je saopšteno, na sastanku kojem je prisustvovao i zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač Besnik Bisljimi, bilo je reči o saradnji i koordinaciji delovanja kosovske Vlade i ambasadora zemalja članica NATO, EU, Japana i Švajcarske. „Na sastanku, koji je usledi nakon jučerašnjeg susreta sa predstavnicima EU i zemalja Kvinte, razgovarano je o procesima i pitanjima u vezi sa dijalogom Republike Kosovo i Srbije“, navodi se u saopštenju iz Kurtijevog kabineta.

Vučić i Kurti nisu isti

Povodom sastanka 18. avgusta u Briselu, Kurti je, kako je saopšteno, ponovio da je Kosovo pokazalo spremnost da se angažuje u principijelnom i dobro pripremljenom dijalogu, ka sporazumu usredsređenom na međusobno priznavanje.

Kurti informisao ambasadore Kvinte i EU o sastanku 18. avgusta u Briselu

Kurti je, dodaje se, predstavio elemente šest poglavlja Opšteg okvira budućeg sporazuma sa Srbijom, za potpunu normalizaciju odnosa uz međusobno priznanje u centru, prenosi Kosovo onlajn.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs