U dvije prometne nesreće na jugoistoku zemlje velik broj poginulih i ozlijeđenih

Dvije izuzetno teške prometne nesreće u Turskoj: najmanje 32 poginulih i 50 ozlijeđenih

Najmanje su 32 osobe izgubile život, a 50 ih je ozlijeđeno u subotu u dvjema prometnim nesrećama na jugoistoku Turske, izvijestila su turska glasila. U prvoj nesreći u kojoj su sudjelovali vozilo hitne medicinske pomoći i autobus poginulo je 16 a ozlijeđena je 21 osoba na autocesti između Gaziantepa i Nizipa.

Kako je objavila turska novinska agencija DHA, u vozilo hitne pomoći, vatrogasni kamion i vozilo s novinarskom ekipom koji su išli na mjesto nesreće svom je silinom udario autobus koji je išao istom autocestom.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Među 16 poginulih su četvorica spasilaca, trojica vatrogasaca i dvoje novinara ruske agencije Ilhas, pišu tamošnji mediji. Na snimkama agencije DHA vidi se uništen stražnji dio vozila hitne pomoći i prevrnut autobus kojemu je potpuno uništen prednji kraj.

Nesreća s teretnjakom

Nekoliko sati poslije, još 16 osoba je izgubilo život a tridesetak je ozlijeđeno 250 km istočnije, u nesreći u kojoj je sudjelovao teretnjak, rekao je turski ministar zdravstva Fahrettin Koca.

“Šesnaest ljudi je poginulo, a 29 je ozlijeđeno, među kojima osmero teško, u nesreći koja se dogodila kada se kamion zbog otkazivanja kočnica zaletio u prolaznike u Deriku”, u pokrajini Mardinu, objavio je Koca na Twitteru. Na video snimkama koje su objavili turski mediji vidi se vozač koji gubi kontrolu nad teretnjakom, punom brzinom udara u nekoliko drugih vozila i u pješake koji bježe.

Službena turska agencija Anadolu piše da se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri vozila dogodila na istom mjestu malo ranije, a teretnjak se zaletio u spasioce koji su stigli na mjesto nesreće.

Source link: www.telegram.hr