Čim je doznao što se dogodilo, policajac je pohitao na mjesto nesreće i ondje dojurio prije ekipe za očevid kojoj je spremno slagao da je on krivac

Policajac preuzeo krivnju za frenda koji je mrtav pijan u Lici slupao BMW, zbog laganja mu prijeti zatvor

FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Zadarski policajci ulovili su svog kolegu koji im je pokušao smuljati da je skrivio prometnu nesreću koju je zapravo izazvao njegov prijatelj, i to pod ozbiljnim utjecajem alkohola. Kako su u srijedu priopćili iz PU zadarske, nesreća se dogodila još 27. travnja kada je policajčev prijatelj u Gračacu slupao BMW zadarskih oznaka te se odmah udaljio s mjesta događaja.

Čim je doznao što se dogodilo, policajac je pohitao na mjesto nesreće i ondje dojurio prije ekipe za očevid kojoj je spremno slagao da je on krivac, odnosno, kako to službeno stoji u priopćenju, “policijskim službenicima se predstavio kao osoba koja je upravljala automobilom koji je sudjelovao u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju”.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Sve je ispotpisivao

“U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila”, otkrivaju dalje iz zadarske Policijske uprave.

Protiv svog kolege, koji je prijatelja u nevolji spašavao dok je bio izvan službe, podnijeli su kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio djelo “ovjeravanje neistinitog sadržaja”. Istovremeno, udaljen je iz službe te je protiv njega pokrenut i disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Inače, “ovjeravanje neistinitog sadržaja” kazneno je djelo opisano u 281. članku Kaznenog zakona u kojem stoji da se zbog njegova počinjenja može završiti iza rešetaka, i to u trajanju od 6 mjeseci pa sve do 5 godina.

Source link: www.telegram.hr