Popović (SSP): Dostavili smo zahtev za formiranje antikorupcijske komisije

foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je da je odbornička grupa Ujedinjeni dostavila zahtev za formiranje antikorupcijske komisije pri skupštini grada.

Ona je za Newsmax adriju rekla da je zatraženo i da se na narednoj sednici raspravlja o stanju vozila GSP-a, uslovima za zaposlene, kao i da na sednici bude prisutan direktor GSP-a.

„Ujedinjeni će tražiti da se tačka dnevnog reda o najavljenim promenama direktora javnih preduzeća prebaci u redovan postupak sa diskusijom nasuprot ideji da se predlozi bez rasprave samo dostave na sednici. Očigledano je da (gradonačelnik Beograda) Aleksandar Šapić samo nastavlja praksu svojih prethodnika“, rekla je Popović.

Ona je dodala da je SSP pokrenula inicijativu za zatvaranje kockarnica koje krše zakon i udaljene su manje od 200 metara od školi.

„Osim što smo institucijama dali 30 lokacija gde se zakon krši mi ćemo poslati i dopise svim kockarnicama. Pozdravljamo što je Aleksandar Šapić prihvatio da reaguje na ovo pitanje, ali nismo sigurni u odlučnost da se u tome istraje. Nova kockarnica na udaljenosti manjoj od 200 metara se sada otvara na Novom Beogradu“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs