OGLAS

Šarović: Najveći domet vlasti u RS je podjela 100 KM iz budžeta pred izbore Vijesti Autor:N1 BiH15. avg 202211:19

Šarović: Najveći domet vlasti u RS je podjela 100 KM iz budžeta pred izbore

Izvor: N1

Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke. kazao je da postojeća vlast nema nikakav ekonomski plan, osim plana o rasprodaji imovine Republike Srpske, nemaju ni ideje, a ni snage, da ovoj zemlji i njenim građanima ponude bilo šta novo i bolje od postojećeg, saopćeno je iz SDS-a.

Šarović kaže da će izbori u oktobru biti referendum između postojećeg stanja i bolje budućnosti.

„Njihov najveći domet je podjela 100 KM iz budžeta, nekim kategorijama i to pred izbore. Kada izbori prođu vlast će zaboraviti te ljude a novih 100 KM ove kategorije će morati čekati do narednih izbora. Ne mislim da je pametno dati im povjerenje na izborima i na neku mizeriju od 100 KM čekati četiri godine“, istakao je Šarović.

Poručuje da je došlo vrijeme da se svaki čovjek zapita da li ovo društvo ide u dobrom pravcu i šta može učiniti da se stvari promijene na bolje.

“Naš slogan je upućen svakom čovjeku, njemu lično. Živjeće bolje sa nama! To je naša poruka svakom građanu direktno, da ne ostane ravnodušan, da se zapita i da se pokrene. Želim da naglasim, bez dileme, da su stabilnost, perspektiva za bolju budućnost i normalan život svakog pojedinca i njegove porodice, njegova najveća briga ali i najveća želja i zato se svakom našem čovjeku upravo ovako iskreno i jasno obraćamo”, navodi Šarović i dodaje:

“Ključ za promjene na bolje su pobjede Jelene Trivić i mene, za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH. To će biti istorijski trenutak i prekretnica i učinićemo sve da građanima objasnimo zašto je to toliko važno.”

Šarović kaže da se postojeća vlast vremenom pretvorila u režim najgore vrste.

“Nemaju ni ideje a ni snage da ovoj zemlji i njenim građanima ponude bilo šta novo i bilo šta bolje od postojećeg. Žele samo da opstanu, odnosno ostanu na vlasti jer znaju šta će se desiti kada izgube, a trebaju, moraju i vrijeme je da izgube”, poručuje Šarović.

On kaže da su ovom društvu potrebni ljudi koji su sposobni da svakom čovjeku za njegov rad obezbijede višestruko više od pomoći od 100 KM koju vlast dijeli samo pred izbore jer je svaki čovjek zaslužio mnogo više od 100 KM.

“Zato i podržavam reformski, realan i ostvariv ekonomski program SDS koji je javnosti predstavio moj zamjenik Milan Radović. Vjerujem u sposobnost imena poput Radovića i da u relativno kratkom vremenu i u prvom mandatu ostvarimo prosjek plata u RS od 1800 KM. Sa pobjedom Jelene i mene građani mogu samo dobiti jer sa nama mogu živjeti samo bolje! Nas dvoje nastupamo i djelujemo apsolutno kao tim, sa istim pogledima na budućnost naše zemlje i na reforme koje će sa nama da uslijede. Zato i ponavljamo- da će ovi izbori biti referendum između postojećeg sa jedne strane i novog i boljeg koje mi nudimo”, poručio je Šarović.

Source link: ba.n1info.com