"Vrijeme je da institucije ove države Bošnjake prihvate kao ravnopravne građane, kao svoje građane i kao jedan od stubova nezavisnosti Crne Gore”, kazao je novoimenovani predsjednik SPP

INTERVJU Hadžić: Neće uspjeti da nam omrznu Crnu Goru

Sva prava koja imaju drugi narodi zahtijevamo i za nas: Seid Hadžić, Foto: Savo Prelević

Novoizabrani predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Seid Hadžić ocijenio je da se Bošnjaci ‘bukvalno’ bore za biološki opstanak u brojnim krajevima Crne Gore i da u takvoj situaciji stranke koje predstavljaju taj narod nemaju pravo da stvari gledaju kroz uskostranački ili lični interes.

Hadžić je to kazao u intervjuu “Vijestima”, odgovarajući na pitanje koliko se ciljevi SPP razlikuju od politike koju vodi Bošnjačka stranka, koja takođe zastupa interese bošnjačkog naroda.

”Ja se nadam da će lideri te stranke to shvatiti brzo, a dok oni to ne shvate mi ćemo preuzeti dio odgovornosti već nakon lokalnih izbora u oktobru”, kazao je Hadžić.

On je istakao da je koalicija “Crno na bijelo” u čijem su sastavu nastupili na parlamentarnim izborima 2020. godine, dovela do smjenjivosti vlasti, što je bila nasušna potreba države, ali da više od toga nije uspjela.

Source link: www.vijesti.me