Đukanovićevi i stavovi mitropolita Joanikija su dva lica iste medalje zbog kojih je Crna Gora blokirano i zarobljeno društvo, tvrdi Željko Pantelić. Sve liči na to da Đukanović počinje zapravo pripremu za predsjedničku kandidaturu, kaže Radovan Sredanović

Želi da liječi državu koju je razorio

”Preteći ćemo. Pretekli smo i teže nevolje i po svemu veće protivnike”: Đukanović, Foto: Boris Pejović

Milo Đukanović tvrdi da želi da liječi državu koju je prethodno razorio, ali i dalje broji izdajnike iako bi, prema Ustavu, kao predsjednik Crne Gore, trebalo da predstavlja sve njene građane.

To su ocijenili sagovornici “Vijesti” komentarišući autorski tekst šefa države i DPS-a u kojem je između ostalog konstatovao da moraju prestati “zapomaganja iz suverenističkih redova” i pozvao građane da glasaju za one koji neće izdati Crnu Goru.

”Da nam razum bude ispred inata. Da nam mržnja prema bilo kojoj partiji ili pojedincu ne bude jača od ljubavi prema Crnoj Gori”, naslov je njegovog obraćanja.

”Za početak, dobro bi bilo prekinuti zapomaganje iz suverenističkih redova Crne Gore. Preteći ćemo. Pretekli smo i teže nevolje i po svemu veće protivnike. Možda da umjesto jauka razmislimo možemo li što bolje lično učiniti za svoju državu. Makar da na skorim vanrednim parlamentarnim izborima glasamo za one koji je neće izdati. I koji je do sada nijesu izdavali”, naveo je Đukanović.

Source link: www.vijesti.me