‘Nitko nije postavio pitanje kako to da baš takav lik ne napusti ovu Bogom danu zemlju’, kazao je

Gradonačelnik Oroslavja prozvao kirurga desničara: 'Nije li moguće da upravo zbog takvih mladi doktori bježe van?'

FOTO: Screenshot N1

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić na svojem je Facebooku komentirao izjavu splitskog kirurga Hrvoja Tomasovića o smrti novinara Vladimira Matijanića. Tomasović je poručio kako “ne likuje nad smrti neprijatelja” te ustvrdio da je Matijanić “blesavo umro zbog svojih kvazi poštenih stavova”, jer, nije bio dobar sa “svojim jugo doktorima” pa je “mogao zvati samo hitnu”.

Šimunić je na to reagirao objavom u kojoj se pita možemo li kao građani Republike Hrvatske postići konsenzus da je žalosno da, kada osoba umre, netko ide pisati kako je to zato što ta osoba nije imala koga nazvati, odnosno, potegnuti vezu. “Ni više ni manje to napiše doktor medicine, kirurg. Pazite, u zemlji u kojoj je u devet godina našu domovinu napustilo 1032 doktora”, rekao je pa istaknuo da nitko nije postavio pitanje kako to da baš osoba poput Tomasovića ne napusti “ovu Bogom danu zemlju”.

Članak se nastavlja ispod oglasa

‘Nije li da zbog takvih mladi doktori napuštaju zemlju?’

“Nije li da upravo zbog takvih mladi doktori napuštaju zemlju? Da pitamo doktore koji su napustili domovinu, događaju li se ovakve stvari vani u zemljama u kojima rade? Da ih pitamo koliko bi trebalo da takav lik dobije momentalni otkaz za takve izjave? Prošao je 05. kolovoza, prisjetili smo se velike pobjede. Je li nam ta pobjeda, za koju su mnogi položili živote, omogućila da bi trebali vezu kod doktora? Da bi mogli živjeti normalno? Gdje je granica”, pitao je gradonačelnik Oroslavja.

“Hoćete da vam tete koje su zaposlene preko veze čuvaju dijete? Ili automehaničar koji je preko veze završio školu popravlja kočnice na autu? Ili da vam možda u restoranu koji je preko veze dobio sanitarnu poslužuju hranu? Možda da vas liječi doktor koji je došao na svoju poziciju preko veze, a vama život ovisi o toj operaciji? Što da vas čuva policajac koji je preko veze završio akademiju? Ili da idete na treninge u teretanu kod trenera koji je na lijepe oči dobio certifikat”, dodao je.

Šimunić je istaknuo da smo svi ugroženi ovakvim načinom življenja. “Ali ako treba budem prvi koji bude javno rekao dosta mi je i borit ću se protiv toga dok god dišem i dok me ima na ovoj grudi”, dodao je. “Svima koji se smiješe s figom u džepu i odlaze na svoja radna mjesta preko veze poručujem – dao Bog da Vas liječi doktor koji je preko veze došao na tu poziciju! Bojim se da ćete tek tad shvatiti što ste svojim tihim odobravanjem napravili ali da će tada biti prekasno”, zaključio je Šimunić.

PREKO VEZEPosljednjih dana razmišljam o jednoj medijskoj problematici pa se pitam – možemo li kao građani Republike…

Posted by Šimunić Viktor on Sunday, August 7, 2022

Source link: www.telegram.hr