OGLAS

Mandić protiv Kapidžića, SDA: Skreće se pažnja sa propasti Trojke u Centru Vijesti Autor:N1 BiH01. avg 202211:27 > 11:29

Mandić protiv Kapidžića, SDA: Skreće se pažnja sa propasti Trojke u Centru

Izvor: Facebook/N1

Ne prestaju međusobne optužbe na račun Srđana Mandića, načelnika Općine Centar Sarajevo i SDA čiji je član Faruk Kapidžić, član Komisije za nacinalne spomenike Bosne i Hercegovine.

Srđan Mandić je na društvenim mrežama postavio pitanje da li bi Kapidžić od gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića tražio dozvolu kao što traži za izvođenje radova na površini ispred zgrade Sarajevo šuma.

“Evo ko je šef našem “dia” i koga, zbog SDA, moramo moliti da nam odobri radove u centru Sarajeva. Tako vam je to kad SDA preda Sarajevo koalicionim partnerima iz Banja Luke. Javno pitam g. Faruka Kapidžića da li, recimo, gradonačelnik Banja Luke traži ovakve dozvole i smije li mu poslati inspekciju?”, napisao je Mandića.

Počeli radovi ispred zgrade BH Šuma: Faruk Kapidžić najavio prijave nadležnim

Zatim su se oglasili iz SDA Centar Sarajevo saopećenjem za javnost u kojem navode da Mandić skreće pažnju javnosti sa, kako tvrde, propasti koalicije Trojke u Općini Centar.

Optužbe koje je načelnik Općine Centar Srđan Mandić u proteklim danima iznio na rad državne Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BIH i njenog člana Faruka Kapidžića je pokušaj da se skrene pažnja sa propasti tzv. Trojke u Centru i smjene kadrova Naše stranke u općinskim komisijama od strane NIP-a, kao i pripreme opoziva Mandića od njegovih koalicionih partnera. Faruk Kapidžić je odraz nove politike SDA kojoj je struka, znanje i zaštita životne sredine i prostora ispred sumanute i nekontrolirane borbe za profitom. Urbicid, neplanska gradnja, korupcija prilikom građevinskih dozvola, potkupljivanje načelnika i vlasti za više spratova i ekstra profit prilikom gradnje je rak rana našeg društva koja je ugrozila historijski i urbani centar Sarajeva, ali i cijelog grada. Nažalost, i pojedini načelnici iz SDA i njeni kadrovi na raznim nivoima su učestvovali u tome i izdali vrijednosti SDA ali njene nove generacije, čiji je jedan od kadrova i Kapidžić, čiste SDA i društvo od ove bolesti. Pozivamo Mandića da poštuje Komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika BIH i pronađe partnera u njoj, da projekte općine usklađuje sa zakonom i strukom te da pomogne da se konačno uvede red i zaustavi divlja gradnja za što se bori SDA, ali i da glasno progovori o političkoj korupciji u općinskom vijeću Centar koju provodi većina koja ga više ne podržava, da javno kaže da je na sceni pokušaj kupovine vijećnika drugih stranaka od strane NIP-a i aktuelne većine za interese pojedinaca i interesnih grupa, kao i pokušaj kupovine ruku za njegov opoziv od strane koalicionih partnera Naše stranke iz tzv. Trojke s čega odvlači pažnju izmišljajući neprijatelje u SDA”, naveli su iz SDA.

Blokirani radovi u centru grada, Mandić optužio Kapidžića da opstruiše projekte

Radovi ispred zgrade Sarjevo šuma odnosno BH šuma su trenutno zaustavljeni.

Source link: ba.n1info.com