"Kao predsjednik DNP-a želim da saopštim da su ovakvim protivustavnim i protivzakonitim djelovanjem parlamentarne većine, gotovo eliminisane i pretpostavke o glasanju za članove Sudskog savjeta"

Knežević: Podnijeću krivičnu prijavu protiv Đurović ukoliko u dnevni red uvrsti antizetske zakone

Knežević, Foto: Screenshot/Facebook

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednice Skupštine Danijele Đurović ukoliko, kako je naveo, uvrsti u dnevni red antizetske zakone o Teritorijalnoj organizaciji i Glavnom gradu.

«Istovremeno, poslanici DNP- a će koliko sjutra podnijeti inicijativu za smjenu Danijele Đurović sa funkcije predsjednice Skupštine, jer je brutalnim zloupotrebama službenog položaja od najvišeg zakonodavnog organa napravila političku pijacu na kojoj je planirala sjutra da proda i interese 20.000 građana Zete», dodao je Knežević.

Kako je naveo «ni Ivan Vuković, ni Luka Rakčević, ni Danijela Đurović, ne mogu biti važniji od građana Zete».

«I činjenice da ovim zakonskim predlozima žele da teritorijalno obogalje ovo područje i pretvore ga u pustu zemlju. Za razliku od njih, nikad se nisam vodio političkim kalkulacijama u odnosu na životne interese bilo kog područja u Crnoj Gori. Tako sam podržavao formiranje opština Tuzi, Petnjica i Gusinje u skladu sa interesima građana ovih područja. Odavno je poznat moj stav da Zeta treba da bude samostalna opština u granicama iz 1957. godine koje bi joj garantovale održivost i razvoj kako se ne bi pretvorila u većinu crnogorskih opština koje zavise od egalizacionog fonda i pomoći države», kaže Knežević.

Source link: www.vijesti.me