London je u lipnju najavio isporuku bacača raketa M270 MLRS dometa 80 kilometara

Ukrajinci slavodobitno objavili da su dobili nove modele moćnih raketnih bacača: 'Bez milosti prema neprijatelju'

FOTO: AFP

Ukrajinske vlasti priopćile su u petak da su primile prvu isporuku sofisticiranog sustava višecjevnog bacača raketa, čime je obogaćen topnički arsenal dugog dometa koji je osigurao zapad. “Prvi MLRS M270 su stigli”, napisao je ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov na društvenim mrežama i dodao: “Bez milosti prema neprijatelju”.

London je najavio u lipnju isporuku bacača raketa M270 MLRS dometa 80 kilometara, uz američke precizne topničke sustave Himars istog dometa koje je poslao Washington. Moskva ne prestaje upozoravati zapadne zemlje da ne šalju oružje dugog dometa Kijevu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina treba još oružja

Isporuka Himarsa Ukrajini dala je poticaj njenim snagama posljednjih tjedana i mogla bi pomoći u usporavanju ruskog napredovanja, kažu vojni stručnjaci. Od sredine lipnja, Ukrajina je Himarsima uništila više od 20 važnih ruskih skladišta streljiva i zapovjednih mjesta, prethodno predaleko od crte bojišnice da bi do njih mogli doći tradicionalni projektili.

Ali ovo novo oružje također nije čudotvorno rješenje, upozoravaju stručnjaci, koji ističu da će biti potrebno više oružja i radarskih sustava koji će se koristiti zajedno kako bi se porazili Rusi.

 

Source link: www.telegram.hr