Za očekivati je da će se popuniti kada dođe vrijeme za glasanje

Danas je zadnji dan Sabora prije dugog godišnjeg odmora. Dvorana cijelo jutro izgleda ovako

FOTO: YouTube (Saborska TV)

Danas je zadnji radni dan hrvatskih saborskih zastupnika prije odlaska na ljetnu stanku. Dnevni red je na papiru krcat iznošenja mišljenja, amandmana te, na koncu, i glasanja.

Danas bi tako Sabor trebao potvrditi Marka Primorca za novog ministra financija, zatim ministra Olega Butkovića za potpredsjednika Vlade, a glasa se i o povjerenju ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu te o nekoliko Zakona.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Među njima su Zakon o sigurnosti na cestama koji je bio na čekanju zbog žestokih kritika liječnika, ali su prihvaćeni njihovi amandmani po kojima ipak neće oduzimati vozačke pacijentima i kao takav će biti usvojen. Glasat će se i o prijedlogu za promjene Ustava, Zakonu o mirovinskom osiguranju, Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama te o ratifikaciji Protokola o pristupanju Švedske i Finske u NATO.

Sabornica cijelo jutro prazna

Sabor zasjeda od 9:30 sati, a sabornica je od početka pa do trenutka objave ovog teksta, dakle preko sat i pol, gotovo prazna. Na početku sjednice se moglo, kako se na kameri vidi, izbrojati oko pet osoba. Nešto kasnije kada su se obrazlagali amandmani na Zakon o sigurnosti na cestama skupilo ih se desetak.

Predsjedavajući sjednicom Željko Reiner je u 10:00 dao stanku od pola sata rekavši da bi svi koji su se javili za raspravu trebali biti u sabornici. “Dajem stanku sa zamolbom da, ako nas gledaju, slušaju, imaju interesa, žele i tako dalje, dođu u 10:30 i tada ćemo imati iznošenja stajališta, a vas molim da to prenesete zastupnicima koga god vidite”, kazao je.

Pauza je prošla, a u 10:30 je u sabornici bilo još manje zastupnika nego prrije njezinog početka. Dok je mišljenje iznosila Marija Selak Raspudić u sabornici je bilo oko šest zastupnika, uključujući nju. Dok smo zaključivali ovaj tekst, oko 10:55 u Saboru je govorila Katarina Peović a u sabornici je bilo, i dalje, 5-6 zastupnika. Za očekivati je da će se popuniti kada dođe vrijeme za glasanje.

Source link: www.telegram.hr