Večeras je objavljeno da ministar odlazi iz Vlade, oporba poziva na pad Vlade

Prve reakcije na Marićevu ostavku: 'Dosta agonije, idemo na izbore'

FOTO: Vjekoslav Skledar

Ubrzo nakon vijesti da Zdravo Marić napušta Vladu, počele su stizati reakcije političke javnosti. Među prvima se oglasio zastupnik Mosta Nikola Grmoja. “Bježi prvi časnik s Plenkovićeva Titanika izbušenog korupcijom, aferama i inflacijom. Ili se sam našao na udaru DORH-a ili neke afere, a bio je akter mnogih afera koje se doduše nisu lijepile na njega ili bježi svjestan kakav su nam gospodarski armagedon pripremili”, napisao je na Twitteru.

Oglasio se i SDP-ov Domagoj Hajduković. “Pitam se imaju li “osobni razlozi” veze s provedbom uvođenja eura na koju upozoravam već duže vrijeme? Ok, pozitivnu odluku smo dobili, ali netko je treba i provesti, a to smo vrlo neozbiljno”, poručio je.

Članak se nastavlja ispod oglasa

‘Dosta agonije, idemo na izbore’

“Zadnji put kad je Marić dao ostavku, gazda mu je pobjegao iz zemlje, a tvrtka propala. Kada ode najpopularniji ministar u Vladi, to znači da je Vlada pala, samo Plenković ne želi priznati. Dosta agonije, idemo na izbore”, poručila je Mirela Ahmetović.

Oglasio se i Mostov Marin Miletić koji je poručio: “Pada ministar Marić – dajte nam nove izbore!” Dodao je: “Odlazi svojevoljno najpopularniji ministar, Plenkovićeva desna ruka! Ne znam odlazi li jer zna da bi inflacija i njihove politike mogle dovesti narod do ludila i ogromnih prosvjeda ako ljudi budu gladni i ne budu mogli plaćati račune – ili odlazi radi korupcije budući da su se uz ministra Marića vezale teške afere”, poručio je.

“Kako god, izbori nam nikada nisu bili bliže. Narod će imati priliku osloboditi nas koruptivne hobotnice i dati svoje povjerenje onima koji će naš narod sačuvati slobodnim od pandemijske mafije. Ako građani budu mudro birali: bit će naša Hrvatska oaza slobode u cijeloj Europi. Hrvatska ima predivne mogućnosti da bude snažna, jaka i demokratska država bez korupcijskih utega. Takvom ćemo ju i izgraditi. Mi, Mostovci, nećemo svoj narod iznevjeriti. Hrvatska, ljubavi naša”, dodao je.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Članak se nastavlja ispod oglasa

Pada ministar Marić – dajte nam nove izbore‼️Odlazi svojevoljno najpopularniji ministar, Plenkovićeva desna ruka! Ne…

Posted by Miletić Marin on Tuesday, July 5, 2022

Uskoro opširnije*

Source link: www.telegram.hr