Predsjednica Skupštine najavila parlamentarni dijalog o imenovanju VDT-a, US-a, Sudskog savjeta

Novi pokušaj odmrzavanja pravosuđa

Dogovorom u Skupštini bi se napravio veliki iskorak u pregovorima s Evropskom unijom: sa jedne od sjednica, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, pozvaće lidere parlamentarnih partija da 8. jula razgovaraju o imenovanjima čelnika pravosuđa.

Ona je “Vijestima” kazala da je, otkad je preuzela čelnu funkciju u najvišem zakonodavnom domu, njena namjera bila da pospješi i pokrene parlamentarni dijalog na temu dogovora i obezbjeđivanja kvalifikovane većine za imenovanja Vrhovnog državnog tužioca (VDT), sudija Ustavnog suda (US) i članova Sudskog savjeta.

Te institucije su u v. d. stanju ili pred potpunom blokadom.

”Pitanje političkog dijaloga predstavlja kontinuirani proces na kom radim od trenutka izbora na čelo crnogorskog parlamenta. Shodno tome, planirano je da predsjednike parlamentarnih partija pozovem na razgovor o ovim temama 8. jula”, rekla je Đurović odgovarajući na pitanje da li će pokrenuti parlamentarni dijalog, na šta ju je juče pozvala poslanica Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja VuksanovićStanković.

Source link: www.vijesti.me