Od 25. juna Plužine nemaju vlast već je nastupilo klasično bezakonje, kaže Boris Bogdanović. Organi nastavljaju da rade, bolje tako nego da prije izbora biramo predsjednika Opštine, rekao je Petar Mitrić

Istekao im mandat, ali neće „žabljački scenario”

Bajagić, Foto: Svetlana Mandić

U Opštini Plužine 25. juna istekao je četvorogodišnji mandat predsjedniku Mijušku Bajagiću, ali i odbornicima lokalnog parlamenta, što, kako kažu iz Demokratske Crne Gore, dovodi u pitanje funkcionisanje lokalne samouprave.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović rekao je da su Bajagić, predsjednik Skupštine Opštine (SO) Petar Mitrić i odbornici na nezakonit način nastavili da obavljaju funkcije.

”Ova činjenica jasno ukazuje na to da su, vršeći funkciju po prestanku mandata, ova lica u zoni krivične odgovornosti jer su im ovlašćenja prestala 25. juna. Nakon 25. juna, u opštini Plužine ne postoje nosioci skupštinske i izvršne vlasti, čime je dovedeno u pitanje ostvarenje funkcija lokalne samouprave”, kazao je Bogdanović “Vijestima”.

On je dodao da Bajagić već nekoliko dana ili ne zna da mu je prestao mandat ili se svjesno lažno predstavlja da je i dalje predsjednik Opštine Plužine.

Source link: www.vijesti.me