Tada istječe Vladina odluka o fiksiranju najviše maloprodajne cijene goriva na pumpama

Ako Vlada opet ne intervenira, od utorka novi skok cijena goriva

FOTO: Screenshot RTL

Idućeg utorka istječe Vladina odluka o fiksiranju najviše maloprodajne cijene na svim pumpama, osim onih na autocesti. Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje da će, ukoliko izostane ponovna intervencija Vlade, gorivo opet značajno poskupjeti.

Tako idućeg tjedna dizel može skočiti s 13 na 14 kuna i 31 lipu. Benzin nešto manje, s 13,50 na 13,91 kunu, a plavi dizel na 10,67 kuna.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Kao i proteklih tjedana, pričekajmo. Puno puta ste me pitali je li ovo na stolu ili ono, u kriznim vremenima sve je na stolu”, rekao je ministar financija Zdravko Marić. Premijer Andrej Plenković je, pak, ranije rekao da će “prateći situaciju na tržištu, donositi nove odluke”.

Mali distributeri traže pomoć

Nakon što je Vlada fiksirala cijene goriva, mali distributeri ocijenili su to “crnim danom” te su poručili da su mnogi od njih pred zatvaranjem. Prošlog tjedna s njima se sastao ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, no mali distributeri još čekaju odgovor.

“Obećali su da će u toku ovog tjedna naći rješenje, dali su nam tablice oko naših gubitaka, nadamo se da će naći neko rješenje jer ćemo od utorka morati zatvoriti”, rekao je vlasnik benzinske crpke Tomislav Šestan za Novu TV.

Source link: www.telegram.hr