OGLAS

Suša stvara probleme: Pojedini dijelovi Banjaluke bez vode Vijesti Autor:Mladen Vujinović30. jun. 202212:28

Suša stvara probleme: Pojedini dijelovi Banjaluke bez vode

Izvor: N1

Usljed visokih temperatura koje su zabilježene u proteklom periodu evidentno je enormno povećanje potrošnje vode koje je dovelo do problema u vodosnabdijevanju rubnih dijelova Banjaluke.

U Vodovodu kažu problem nastaje u ljetnjem periodu kada su temperature izuzetno visoke i kada svi potrošači u isto vrijeme troše vodu, što dovodi do toga da se rezervoari ne mogu napuniti zato što sva proizvedena voda ide direktno u mrežu, pa tako viši dijelovi grada osjećaju pad pritiska, a onda i prekide u vodosnabdijevanju.

“Zbog gorenavedenog problema “Vodovod” a.d. Banja Luka trenutno radi na izmjeni režima rada na vodovodnoj mreži kako bismo napunili rezervoar Tunjice čime bi se uspjelo normalizovati vodosnabdijevanje u sljedećim naseljima: Dragočaj, Ramići, Šargovac, Kuljani, Mišin Han, Potkozarje, Verići, Piskavica, Prijakovci i Trn”, saopšteno je iz Vodovoda.

Svom potrošačima ponovo je upućen apel da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu za piće troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena i slično.

“Na taj način biće omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja”, kažu u Vodovodu i građane mole da prijavljuju krađu vode sa hidranata koji su u njihovoj nadležnosti, jer i to može dovesti do ugrožavanja redovnog i kontinuiranog snabdijevanja potrošača vodom.

Source link: ba.n1info.com