Prema nezvaničnim informacijama, Beograd očekuje da se Vladimir Božović vrati u Podgoricu

Beograd bi da vrati Božovića, Abazović očekuje novog ambasadora Srbije

”Nadležni državni organi u Srbiji se bave pitanjem izručenja Marovića”: Dritan Abazović i Ana Brnabić, Foto: Gov.me

Premijer Dritan Abazović rekao je juče da očekuje da Crna Gora i Srbija imenuju nove ambasadore, uprkos očekivanjima zvaničnog Beograda da se, prema nezvaničnim informacijama, u Podgoricu vrati Vladimir Božović.

”Ono što smo razgovarali jeste da mi treba da imamo ambasadore u Beogradu i Podgorici. Očekujem da imamo nove ambasadore u Podgorici i Beogradu”, rekao je Abazović u Beogradu na konferenciji za novinare sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, odgovarajući na pitanje “Vijesti”. Novinar “Vijesti” pitao je da li bi Vlada bila spremna da poništi odluku o proglašenju ambasadora Srbije Vladimira Božovića personom non-grata ako bi Srbija nastavila da insistira da on bude ambasador.

Božović je krajem novembra 2020. proglašen za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, nakon što je Podgoričku skupštinu nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Brnabićeva i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očekuju da se Božović vrati na mjesto ambasadora u Podgorici i da postoji spremnost da njegov mandat bude skraćen.

Source link: www.vijesti.me