Lex specialisom Vlada planira da ponudi zainteresovanim kompanijama da plate taksu i otkupe zaplijenjene cigarete vrijedne desetine miliona eura

Šest mjeseci za prodaju zaplijenjenih cigareta ili sve ide u dim

Budžetski deficit nadomjestiće taksama na zaplijenjeni duvan: Abazović i ministar finansija Aleksandar Damjanović u Luci Bar, Foto: Vlada

Da bi riješila pitanje cigareta zaplijenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar, Vlada planira da ponudi zainteresovanim kompanijama da plate taksu i otkupe ih radi prodaje na stranom tržištu, saznaju “Vijesti”.

Vlada, odnosno Ministarstvo finansija (MF), još rade na predlogu posebnog zakona — lex specialisa koji će propisati pravila postupanja sa robom, zaplijenjenom na osnovu Carinskog zakona i ranije odluke Vlade o zabrani skladištenja u Luci Bar.

Radna grupa MF do kraja mjeseca treba da završi predlog lex specialisa, koji bi do sredine jula trebalo da usvoji Vlada. Nakon toga, on se šalje Skupštini na usvajanje, rečeno je “Vijestima”.

Uprava policije i Uprava carina su od maja do danas zaplijenili oko 150.000 paketa cigareta, vrijednosti više desetina miliona.

Source link: www.vijesti.me