‘Inzistirat ćemo da Splićani ne budu taoci ovakve situacije’

Đogaš: 'Da sam postao gradonačelnik s tako malom izlaznošću, ne bih bio zadovoljan legitimitetom'

Zoran Đogaš, kandidat HDZ-a i HSS-a za gradonačelnika Splita komentirao je prve rezultate i odlazak u drugi krug izbora.

“Građani Splita su izabrali. Očekivao sam malo bolje rezultate, ali HDZ je postigao rezultate u skladu s dosadašnjim. Koalicijski partneri Puljka su jako izgubili, tajming se očito isplatio Puljku. Očekujem nastavak borbe u drugom krugu. Inzistirat ćemo da Splićani ne budu taoci ovakve situacije, da dobiju što zaslužuju”, rekao je Đogaš i dodao:

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Spreman sam na sve, trebamo vidjeti konačne rezultate. Ovo je moja prva ovakva situacija, u politici, i napravio sam najviše što sam mogao. Građani su odabrali što su odabrali, mi ćemo nastaviti”.

‘Ne bih bio sretan da sam pobijedio’

Govoreći o maloj izlaznosti istaknuo je da ona daje vjerodostojnost izboru, ili ne daje: “Mislim da je izlaznost pokazala da su očito i građani smatrali da su izbori bili bespotrebni. Da sam postao gradonačelnik s tako malom izlaznošću, to bi bio legitimitet s kojom ne bih bio zadovoljan.”

Na pitanje smeta li HDZ-u Kerum i je li im teret, rekao je: “Neke situacije iz povijesti jesu teret, ali ne bih se obazirao na to.”

Kandidat na prošlim izborima Vice Mihanović rekao je: “Što se tiče HZD-a ostvarili smo gotovo identičan rezultat kao prije godinu dana. Namjeravamo ostati konstruktivna opozicija u Gradskom vijeću.”

Source link: www.telegram.hr