Vulin opet s državne funkcije o srpskom svetu: To je proces koji se ne može zaustaviti

Foto: Beta/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovo je govorio o srpskom svetu.

On je izjavio danas da je „stvaranje srpskog sveta proces koji se ne može zaustaviti“ i istakao da je važno da svi Srbi, bez obzira gde žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa „odlučuju zajedno u Beogradu, u prestonici svih Srba“.

„Srpski svet znači da su Srbi jedinstven politički narod, to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gde mi živeli“, rekao je Vulin na 22. zavičajnom zboru u Bukovcu kod Novog Sada, saopšteno je iz ministarstva, a prenela Beta.

Ministar je kazao da su se u Bukovcu okupili da bi „govorili svojim jezikom, pevali svoje pesme, radovali se što smo zajedno i što postojimo“.

„I svi oni koji misle da Srba nema i da srpskog sveta nema ili da ne treba da ga bude, treba samo da dodju i da nas pogledaju, da vide ovu našu prelepu decu i da shvate da su grdno pogrešili, jer Srba ima i srpskog sveta ima“, rekao je on.

On je istakao i da je Novi Sad grad svih Srba i svih građana bez obzira kako se prezivali, da je to grad koji pripada svima, te da „niko nema prava da nas deli“.

Ovo nije prvi put da Vulin u svojstvu državnog funkcionera govori o srpskom svetu iako je predsednik države Aleksandar Vučić, o kojem Vulin ima samo reči hvale, govorio da politika „srpskog sveta“ nije politika ove zemlje.

Vučić: Vulin i ja smo zajednički uradili mnogo za Srbiju

Vučić rekao je da je zvanična državna politika ona koja govori da su granice Srbije nepovredive, a da se Beograd ne bavi tuđim granicama.

„Svaki put kažu to su Vučić i Srbija jer moraju u Srbiji da nađu krivca za sve. Zato je važno da ljudi znaju šta je zvanična politika Srbije, to je ona koja govori da su granice Srbije nepovredive, a tuđ granice nas ne zanimaju. Moramo da čuvamo svoje i da na jasan i nedvosmislen način pokažemo šta je naša politika“, rekao je Vučić.

Ipak, Vulin uživa veliko poverenje Vučića a deo javnosti smatra da on izgovara ono što Vučić misli.

Zašto je Vučić odabrao baš Vulina za osobu od poverenja a ne nekog od naprednjaka?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs