Pitanje nacionalne pripadnosti, ali i političke podobnosti za pozicije u javnim preduzećima, aktuelizovano je prethodnih dana tokom rasprave o podjelama funkcionerskih stanova i imenovanjima za odbore direktora

Interesi sakriveni iza nacije

Detalj sa sjednice Vlade (ilustracija), Foto: Gov.me/Saša Matić

Niko ne treba da bude nagrađen ili kažnjen zato što je Bošnjak, Srbin ili Crnogorac, niti iza nacije, političke opredijeljenosti ili vjere javni funkcioneri treba da se sakrivaju ako su počinili sumnjive aranžmane.

To kaže, između ostalog, sagovornik Vijesti, istoričar i koluminista iz Bijelog Polja Edin Smailović.

Pitanje nacionalne pripadnosti, ali i političke podobnosti za pozicije u javnim preduzećima, aktuelizovano je prethodnih dana tokom rasprave o podjelama funkcionerskih stanova i imenovanjima za odbore direktora.

Tako je na sjednici Vlade u četvrtak potpredsjednik Ervin Ibrahimović (Bošnjačka stranka) problematizovao imenovanje Milutina Đukanovića (Demokratski front) za člana Odbora Elektroprivrede navodeći da on ne dijeli NATO vrijednosti. Donekle je takav stav zastupao i ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić (SDP) koji je, pozivajući se na izjavu bivšeg premijera Zdravka Krivokapića da Đukanović pregovara o prodaji EPCG sa jednom stranom vladom, rekao da ne bi bilo dobroproruskim snagama dati da vode ključnu infrastrukturu”.

Source link: www.vijesti.me