Ahmetović je reagirala na jučerašnju objavu Vice Batarela na odluku američkog Vrhovnog suda o pobačaju

Ahmetović: 'Borit ćemo se da frustrirani fundamentalisti odmagle od naših maternica'

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon što se jučer Vice John Batarelo oduševio odlukom Vrhovnog suda Sjedinjenih Država o pobačaju na njegovu najavu da će jednog dana i u Hrvatskoj “stvoriti zakon koji će štiti nerođeni život i zabraniti ubijanje” reagirala je SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović.

Ahmetović je tako danas na Twitteru prenijela Batarelovu objavu i napisala: “Ako nekome još nije jasno kakva agenda se sprema. Ne, nećete pored nas živih i rođenih. Dobit ćete referendum i ustavno pravo na izbor žene. Borit ćemo se svim sredstvima da frustrirani fundamentalisti odmagle od naših maternica i na pravo da budemo slobodne.”

Članak se nastavlja ispod oglasa

Odluka suda

Američki Vrhovni sud jučer je poništio odluku iz slučaja Roe vs. Wade kojim je bilo osigurano pravo na pobačaj. Suci koji su donijeli odluku su naveli da je presuda u slučaju Roe vs. Wade, po kojoj su pobačaji postali legalni u cijelom SAD-u do trenutka kada fetus može preživjeti izvan maternice (između 24. i 28. tjedna trudnoće), pogrešna jer američki ustav ne spominje pravo na pobačaj.

Source link: www.telegram.hr