"Zajednički je konstatovano da su bilateralni odnosi dvije države osnaženi frekventnim političkim dijalogom i posjetama na najvišem nivou", saopšteno nakon sastanka ministra vanjskih poslova sa ambasadorkom Kosovo Arianom Zerka Hodžom

Krivokapić: Podržavamo evropske aspiracije susjeda

Sa sastanka, Foto: mfa.gov.me

Crna Gora podržava evropske aspiracije Kosova i zagovara uvođenje vizne liberalizacije za Kosovo.

To je kazao ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, koji je danas razgovarao sa ambasadorkom Kosovo Arianom Zerka Hodžom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vavnjskih poslova, tokom sastanka, ocijenjeno je da su odnosi Crne Gore i Kosova odlični, te da se baziraju na principima uzajamnog razumijevanja i povjerenja, kao i zajedničkoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi.

«Zajednički je konstatovano da su bilateralni odnosi dvije države osnaženi frekventnim političkim dijalogom i posjetama na najvišem nivou. Na toj liniji, predloženo je da ministar Krivokapić u najskorijem periodu posjeti Prištinu, što bi predstavljalo potvrdu kontinuiteta političkih kontakata. Istovremeno, upućen je i poziv šefici diplomatije Kosova da posjeti Crnu Goru. Sagovornici su pozdravili najavljeno održavanje političkih konsultacija između ministarstava vanjskih poslova tokom narednog mjeseca, što se smatra dobrim okvirom za pokretanje inicijativa i jačanje ugovorno-pravne baze», saopšteno je .

Source link: www.vijesti.me