Alimpić (GIK): Na svakoj sednici skupštine grada Beograda biće problema sa kvorumom

foto N1

Član gradske izborne komisije (GIK) Zoran Alimpić izjavio je danas da je vladajuća većina u skupštini grada Beograda „vrlo nestabilna“ i da se može očekivati da će „na svakoj sednici će biti problema sa kvorumom“.

Alimpić, koji je i funkcioner Demokratske stranke, je za televiziju Insajder izjavio da je „jako teško raditi sa tako malom većinom“, kao i da to znači da „niko od tih odbornika ne sme da ode na more, na svadbu“.

On je podsetio i da je upravo zbog nedostatka kvoruma odložen početak današnje sednice gradske skupštine, na kojoj je Aleksandar Šapić izabran za novog gradonačelnika, kao i da se to pitanje otvorilo jer je nekoliko odbornika podnelo ostavku, a da sledeće odbornike sa liste prvo određuje gradska izborna komisija, čiji mandat zatim potvrdjuje skupština glasanjem.

Šapić izabran za gradonačelnika Beograda, obećava pomoć oko „lažnih doktorata“

Kada je reč o novoizabranom gradonačelniku, Alimpić je naveo da smatra da bi u njegovom budućem radu najveće iznenadjenje bilo da ostane gradonačelnik sve četiri godine, navodi se na linku (https://insajder.net/teme/alimpic-gik-na-svakoj-sednici-bice-problema-sa-kvorumom).

Ko su Šapićevi kandidati za sastav gradske vlasti?

„A čuo sam da je on tu mogućnost ostavio otvorenom, odnosno on misli da će to tako biti. S druge strane imamo predsednika Srpske napredne stranke (Aleksandra Vučića) koji je otvoreno i jasno rekao da će biti ponovljenih izbora, odnosno novih izbora u Beogradu već najkasnije u martu ukoliko opozicija to bude želela. A naravno da opozicija to želi“, kazao je Alimpić.

Govoreći o izbornim nepravilnostima, Alimpić je naveo da misli da je opozicija bila svesna da će biti pokradena na izborima, ali je donela svesnu odluku – ipak ćemo da idemo na te izbore jer će odbornici i poslanici koje dobijemo, „moći da govore a građani će to moći da čuju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs