Predsednik Srbije od 2012. nije imao duel sa opozicijom: Deset godina od TV “okršaja” Vučića i Đilasa (VIDEO)

Foto: Beta/Milan Obradović; FoNet/Milica Vučković

Poslednji TV “okršaj” Aleksandra Vučića, aktuelnog predsednika Srbije sa nekim od opozicionih oponenata desio se pre deset godina u emisiji “Odluka” autorke Suzane Trninić.

Emisija je emitovana 2012. godine, nakon održanih parlamentarnih izbora, a gosti su sem Vučića, koji je tada bio kandidat za gradonačelnika srpske prestonice, bili i tadašnji gradonačelnik Beograda i zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas, kao i tadašnji koalicioni partner DS-a u Beogradu predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

Nekada vrlo aktivan i rad gost u TV duelima dok je bio u Srpskoj radikalnoj stranci Vojislava Šešelja, Vučiću je uspelo da deceniju ne sedne preko puta nekog od svojih neistomišljenika.

Kako su nekada izgledali TV dueli u Srbiji (VIDEO)

Zanimljiv je način na koji je govorio Vučić u emisiji “Odluka”.

I dok se tada žalio da su Studio B, RTS, Blic “njihovi”, misleći na Đilasa i demokrate, i naglašavao da je SNS vodio “čistu kampanju” jer, kako je naveo, “nikome nismo naređivali da vodi prljave kampanje”, i da “piše najgore tekstove protiv političkih protivnika”, deceniju kasnije, isti taj Vučić u svojim rukama drži veliki broj medija, koji vode prljave kampanje i pišu najgore tekstove protiv njegovih političkih protivnika.

Vučić se u emisiji žalio kako Đilas nije želeo da “razgovara o našim vizijama budućnosti Beograda, programima i planovima”, a otakako je došao na vlast te 2012. upravo radi to – ne želi da razgovara sa opozicijom.

Interesantan je TV duel Vučića i Đilasa iz 2005. godine i to na TV Pink.

Đilas je rekao Vučiću da podnese prijavu protiv njega kad već tvrdi da je lopov, na šta je Vučić nekoliko puta ponovio da hoće.

Potom mu je Đilas rekao da se povuče iz politike ako sud i nadležni organi kažu da nije lopov.

“Može”, odgovorio je Vučić.

Iako su režimski mediji deset godina pisali o tome da je Đilas lopov, tajkun i slično, nadležni organi se nikada nisu pozabavili ovim tvrdnjama.

Celu emisiju pogledajte ovde.

Potvrđen TV duel Save Manojlovića i Željka Mitrovića: U ponedeljak u emisiji „Pravi ugao”, direktan prenos i na Pinku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs