Vesna Rakić Vodinelić: Pošto se o Šapiću ne može reći ništa dobro, Brnabić se posvetila reklamiranju navodnog povećanja penzija

Foto-Avangarda

Kad sam ugledala Anu Brnabić na televizijskom ekranu, u tom trenutku bez tona, onako ozarenu i očaranu, pomislih kako rusvaj dolazi do vrhunca, pogrešno zaključivši da je ona odabrana za gradonačelnicu – komentariše za Danas Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava, konferenciju za novinare nakon današnje sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj je odlučeno da će Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd biti kandidat ove partije za gradonačelnika.

Ali, dodaje naša sagpvornica, Aleksandar Šapić je kandidat za novog gradskog poglavara.

Dobrica Veselinović: Šapić je na svim nivoima u sivim zonama

– Iako Brnabić reče da je odabir kandidata za ovaj položaj bila centralna tačka dnevnog reda, o kandidatima za gradonačelnika i njegovu zamenicu, čuli smo samo imena. I ništa drugo, izuzev uzgredne „nepreciznosti „, zapravo neistine da su Beograđani većinski izabrali SNS. Nisu – napominje Vesna Rakić Vodinelić.

Prema njenim rečima, SNS je u koaliciji sa Socijalistikom partijom Srbije i „samo tako je mogao skrpiti tanku većinu“.

Bojan Klačar: Izbor Šapića za kandidata za gradonačelnika sprečio njegovu moguću saradnju sa opozicijom

– Da bi se nekako prešlo preko toga što se o kandidatu ne može reći ništa ili ništa dobro, premijerka tehničke Vlade uz pomoć ministra finansija se posvetila reklamiranju jučerašnje predsednikove najave „istorijskog povećanja penzija*, što je bila centralna tema konferencije za medije. Uložili su u temu sve svoje udvoričke i marketinške snage, pominjali predsednika kad god je to imalo makar kakve daleke veze sa temom,ispevali odu radosne zahvalnosti penzionerima na njihovom trpeljivom odnosu prema onome što su nazvali reformama.
Posle toga bila je „Zadruga“. Bez penzionera – zaključuje sagovornica Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs