Demokratska partija socijalista u zamjenu za podršku manjinskoj vladi traži ključna mjesta u preduzećima i ustanovama, kako je rekao sagovornik, A kategorije

Podjela funkcija u javnim preduzećima i odborima direktora: DPS traži IRF, BS Monteput

Možda novi direktor Monteputa: Jasmin Ćorović, Foto: https://www.bscg.me/

Pregovarački timovi partija parlamentarne većine usaglasili su dio rješenja za podjelu funkcija u javnim preduzećima i odborima direktora, ali konačan dogovor tek predstoji jer ide u paketu sa podjelom skupštinskih odbora, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Demokratska partija socijalista u zamjenu za podršku manjinskoj vladi traži ključna mjesta u preduzećima i ustanovama, kako je rekao sagovornik, A kategorije. Na očekivanoj kvoti od 30 odsto mjesta “po dubini” ta stranka, između ostalog, očekuje i direktorsku poziciju na čelu Investiciono razvojnog fonda, kojim sada rukovodi Irena Radović.

Godinama na tom mjestu bio je Zoran Vukčević, protiv koga je prošle godine Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeta krivična prijava zbog, kako je navedeno, niza nezakonitih radnji u vidu falsifikovanja i uništavanja originalne arhivske dokumentacije. On je javno te optužbe demantovao.

Podjela funkcija u javnim preduzećima i odborima direktora: DPS traži IRF, BS Monteput

Đukanovićeva partija očekuje da se vrati na staro mjesto: Irena Radović foto: Boris Pejović

Source link: www.vijesti.me